Budapest páratlan kikapcsolódási lehetőségét és gasztronómiai élményét kínáló helye, a White Raven Skybar & Lounge vendégei már megszokhatták, hogy nemcsak a kilátás kínál utánozhatatlan élményt, hanem a Skybar gasztronómiai és italkínálata is. Legutóbbi eseményükön személyesen győződhettünk meg arról, hogy a 
Skybar minőségre való törekvése példátlan, legyen szó akár borról, pohárról, vendéglátásról.   

Az őszi szezonban a White Raven Skybar & Lounge újabb együttműködést mutat be, ahol nemcsak a minőség italok, hanem a tálalásuk is kiemelkedő szerepet kap: a Halimba Crystal manufaktúra egyedi kristály poharait párosítja kisszériás magyar borkülönlegességekkel, Halimba Design Collection név alatt.

A tradicionális, kézi üvegfúvás technikájával készülő Halimba Crystal kelyhek adottágait kihasználva a bor élvezetét emeli a felhők közeli magasságba a skybar vendéglátó csapata Piskor Fanni és Kézdy Dániel borszakértők segítségével.

A Halimba Crystal kelyhek a tradicionális kézműves mesterségek időtlen, örökérvényű hangulatát idézik fel, melynek egyik alapja, hogy az üveg manufakturális gyártásának technikája nem változott az elmúlt 2000 év során. A Halimbán 1995-ben létesített első huta, ahol helyi szakemberek és mesteremberek dolgoznak, mára több mint 20 országba exportálja a manufaktúra termékeit. A kristálypoharakban a tradíció és az innovatív tervezés olvad üvegművészetté. A White Raven-ben most bemutatkozó kollekciót is az elegancia és a finom vonalak jegyében alkották: a vékony szájperem, a hosszú, kecses szár és a könnyedség adja a Halimba kelyheinek nemzetközileg elismert egyediségét.


Kézdy Dániel borszakértő 25 éve foglalkozik magyar borokkal, számos boros projekt és rendezvény indítójaként szenvedélye a kisebb családi pincészetek különleges, kis szériás borainak felkutatása.

A borok válogatása során hét szempontot érvényesített. Kézműves, esztétikailag kifogástalan és gyorsan nyíló vagy összetettségével lenyűgöző borokat válogatott a kollekcióhoz. Fontos szempont volt az organikus termesztésű szőlőből, természetes technológiával vagy bio minősítéssel rendelkező származás. Személyes hitvallással rendelkező magyar borászok tudatos, elhivatott termékfejlesztés eredményeként született kiemelkedő tételeit tesztelték annak érdekében, hogy az augusztusban már az itallapon debütáló Halimba Design Collection elemei felejthetetlen élményt nyújtsanak a borfelfedezésben. 

A két szakember, Piskor Fanni és Kézdy Dániel borszakértők tudása unikális élményben egyesül a négy elemből álló tételsor kóstolásakor a tételenként tesztelt és kiválasztott, tökéletes kóstolási pillanatot kínáló Halimba kelyhekben.

A Halimba Design Collection tételei augusztus végétől elérhetők a White Raven & Lounge itallapján: 

Centurio Fáy-domb Sárgamuskotály 2023

Malatinszky rosé Battonage 2018

Sebestyén Görögszó Bikavér 2019 

Gizella szamorodni 2019 




Hideg, szénsavas, finom nyári ital - mi az?
A fröccs, vagyis a bor és a szódavíz keveréke Jedlik Ányos óta népszerű ital Magyarországon - különösen nyáron....