Rólunk


borkell.hu online borkereskedést a Transylwine Kft. fejlesztette azzal az céllal, hogy bővülő kínálatban könnyebb választást, hasznos információkat biztosítson a vásárlók részére.

A Transylwine Kft. az erdélyi Recas pincészet borainak hivatalos magyarországi forgalmazója, ezért a kínálatban válogatott magyar pincészetek szép borai mellett, az erdélyi Recas pincészet teljes választéka megtalálható. A cég nagykereskedőként, elsősorban a hazai gasztronómia fellegváraiba és borszaküzletekbe, delikátboltokba szállítja borait, de természetesen a teljes választék közvetlenül is megrendelhető a weboldalról.

A cég alapítóit, néhai Gali Ferencet és Tóth Attilát a bor és a szőlőkultúra iránti közös szenvedély hozta össze.

Az erdélyi, nagyszalontai születésű Gali Ferenc 1988 óta élt Magyarországon. A szülőföld, az erdélyi történelem és a bor szeretete arra indították, hogy az erdélyi borok és gasztronómia magyarországi népszerűsítését válassza hivatásának. A Recas borok nagykövetként sokfelé megfordult, akik hallották szenvedélyes előadásait Erdélyről és kedvenc fajtáiról, a királyleánykáról és a fekete leánykáról, soha nem felejtik. 2017-ben bekövetkezett halála után a másik tulajdonos, Tóth Attila viszi tovább a céget.

Tóth Attila, az egykori olimpikon jégtáncos a sportpályafutás után a világ vezető sportszergyártójánál, a Nike-nál töltött be különböző pozíciókat, melynek során több évet Hollandiában és Franciaországban dolgozott. A külföldi tartózkodás alatt, kedvtelésből a magyar borokat népszerűsítette. A borkultúra és a borok iránti rajongása, tisztelete és az élet kifürkészhetetlen útja hozta össze korábbi társával.

Több, mint egy borkereskedő

“Nincsen akadémiai végzettségem a borokkal kapcsolatban, de van egy óriási tisztelet a szakma és a borok iránt. Az vonzott, hogy nem találkoztam olyan borásszal, aki a másik borászt, vagy a másik borász borát pocskondiázta volna.”


Rádióinterjú Tóth Attilával, a Borkell.hu vezetőjével

Meghallgatom az interjút


Jégtáncos olimpikonból a különleges borok szakértője lett

Sportsikereket ért el jégtáncosként, majd egy multicég vezetőjeként nemzetközi tapasztalatra is szert tett. Tóth Attila most mégis saját vállalkozásában, a borok világában érzi magát igazán szabadnak.
A teljes cikk a Szeretlek Magyarországon